VISITOR CENTER, STAG’S LEAP WINE CELLAR WINERY in Napa Valley, California, USA

01_Stag's Leap Wine Cellar Visitor Center_Napa Valley Wine Cellars_California wine cellars_USA wine cellar_bcestudioarchitects_greenarchitecture.jpg

Visitor Center, STAG’S LEAP WINE CELLAR WINERY in Napa Valley, California, USA

Located a short walk from The Arcade (first project of BC for this winery), the building with a series of spaces that bring the world of wine closer to visitors. You can access it across a square, and going through a large doorway, a lobby allows you to view the various activities carried out: the private and groups tastings rooms and on the back, the areas of service, which support the events organization. But certainly it highlights the great tasting room, with a bar that has as its backdrop the magnificent landscape of the vast fields of vineyards and mountains, allowing the visitor to taste the wine with this stimulating and panoramic view. This indoor-outdoor feeling is enhanced in architectural terms by the actual amount of space, defined by thick stone walls, wooden ceiling, and the carpentry with large windows from floor to ceiling. The building is an iconic in the middle of the vineyards with a strong volume in which the large windows contrast and complement the four sturdy walls of dark stone. Outside, terraces, and a pond were designed and the surrounding terrain are treated with rockery and native vegetation.

Centro de Visitas STAG’S LEAP WINE CELLARS en Napa Valley, California, Estados Unidos

Situado a pocos pasos de The Arcade (primer proyecto de BC para esta bodega), el edificio cuenta con una serie de espacios que acercan el mundo de la enología a los visitantes. Se accede al mismo a través de una plaza, y atravesando un gran portal, un vestíbulo permite visualizar las distintas actividades que se realizan : salas de catas privadas y de grupos, y en la parte posterior las áreas de servicio de apoyo para la organización de eventos. Pero sin duda destaca la gran sala de catas, con una barra que tiene como telón de fondo el paisaje que constituyen los extensos campos de vides y las montañas, lo que permite que el visitante deguste el vino con la estimulante y panorámica vista. Esta sensación de interior- exterior se ve reforzada en términos arquitectónicos por la amplitud de este espacio, limitado por gruesos muros de piedra, el cielorraso de madera, y una carpintería con vastos ventanales desde suelo a techo. El edificio es un ícono en medio de los viñedos, con un volumen contundente en el que las grandes vidrieras contrastan y se complementan con los cuatro robustos muros de piedra oscura. En el exterior, se diseñaron terrazas, un estanque y los bancales del terreno circundante se tratan con rocalla y vegetación autóctona.

Stag's Leap Wine Cellars

Stag's Leap Wine Cellars

Stag's Leap Wine Cellars

Stag's Leap Wine Cellars

Stag's Leap Wine Cellars

 

Stag's Leap Wine CellarsStag's Leap Wine CellarsStag's Leap Wine CellarsStag's Leap Wine CellarsStag's Leap Wine CellarsStag's Leap Wine Cellars

http://www.bcestudioarchitects.com/single.php?pr=172

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s