Summer House in Mykonos.

TSIRIGAKIS RESIDENCE

A preexisting rock, its magnitude and strategic position, is the absolute protagonist of this project. From its location, in the center and at the highest point of land, you can see the town of Mykonos and the port. It was the origin of this housing project; it integrates and organizes to both sides the functional distribution. To the left are the common areas – living room, dining room, kitchen and service- and to the right, the master suite and the rest of the bedrooms. Big stone walls are designed to protect the house of the “Meltemi”, strong north wind, organizing the exterior areas. They provide privacy to the rooms, protect the pool area and porch and generate the main entrance patio to the house. Respecting the traditional construction of the island, stone and white plasters are used. Over the flat roofs, chimneys stand out with rounded edges and the dome located above the bath of the principal suite. Inside, between light colors walls, wooden beams and traditional floor of beech wood, it highlights the imposing rock, undisputed key of the project, which puts into close contact the nature with their inhabitants.

CASA TSIRIGAKIS

Una roca preexistente, por su magnitud y posición estratégica en el terreno, es la protagonista absoluta de este proyecto. Desde su situación, en el centro y en el punto más alto del terreno se divisa el pueblo de Mykonos y su puerto. Fue el origen del proyecto de esta vivienda, se integra a la misma y organiza hacia ambos lados la distribución funcional. A la derecha,las áreas comunes –el salón, el comedor, la cocina y servicio- y a la izquierda, la suite principal y el resto de las habitaciones. Grandes muros de piedra se diseñan para proteger a la vivienda del “meltemi”, fuerte viento del norte, y organizar el espacio exterior. Dan privacidad a las estancias, resguardan el área de la piscina y el porche y generan el patio de entrada principal a la casa. Respetando la construcción tradicional de la isla, se utilizan la piedra y los revocos blancos. Por encima de las cubiertas planas, destacan las chimeneas de aristas redondeadas y la cúpula situada sobre la bañera de la suite principal. En el interior, entre muros de tonos claros, vigas de madera tradicionales y suelo en madera de haya, destaca la imponente roca, clave indiscutible del proyecto, que pone en estrecho contacto a la naturaleza con sus habitantes.

T 03T 05T 07T 08T 14T 20T 21T 25T 28T 51T 64T 66T 81

http://www.bcestudioarchitects.com/single_es.php?pr=217

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s