Visitors Center Torres wineries,

INTERIOR DESIGN  VISITORS CENTER  TORRES WINERIES

PROJECT: ARCHITECTURAL / INTERIOR DESIGN /LANDSCAPE

LOCATION: VILAFRANCA DEL PENEDÉS . BARCELONA .

SPAIN YEAR: 2017

BC Estudio Architects has carried out the project to enlarge the current building of the visitor center of the Bodegas Torres winery . The new building is composed of two floors with an architectural  program, addressed to all of those visitors who want to enjoy and get knowledge surrounding the world of wine.

 

0

7

The main idea of ​​the project was to avoid the industrial and impersonal aspect of the existing building, seeking to create a pleasant and agreeable environment. The building is completed with a Landscape project that develops around the building and looks over the existing field of  vines.

00000000_interior design_winery_bodegas_estudio interiorismo_eco chic_sustainable design__bodegas Torres_bc estudio architects_gabriel barba

On the ground floor, a spacious room is generated with different areas and flowing circulations which allow visitors to access the museum and shop  of the adjoining building. The visitors also have a direct access to the exterior spaces  and can contemplate the vineyards surrounding the building and  have a spectacular view of the multi-peaked Montserrat mountain, which is a  symbol of Catalonia.

 

TORRES CENTRO DEL VINO

interior10

 

interior4

10_interior design_winery_bodegas_estudio interiorismo_eco chic_sustainable design__bodegas Torres_bc estudio architects_margarida moiteiro

2

13

11

 

A staircase and elevator give access to the first floor, a large multifunctional room covered by a wooden beam ceiling that  can be adapted to different activities  .Surrounding this main room there are two private tasting rooms, one with private entrance for VIP guests.

TORRES CENTRO DEL VINO

 

03

PLANTA PRIMERA.SALA VIP

PLANTA1_CINE4

 

 

  • BC Estudio Architects:

————————————-

DISEÑO DE INTERIORES NUEVO CENTRO DE VISITAS PARA BODEGAS TORRES

PROYECTO: NUEVO CENTRO DE VISITAS BODEGAS TORRES

LOCALIZACIÓN: VILAFRANCA DEL PENEDÉS – BARCELONA –

AÑO: 2017

BC Estudio Architects ha realizado el proyecto de ampliación del edificio actual del centro de visitas de la empresa vitícola Bodegas Torres. El nuevo edificio concentra en dos plantas un programa dirigido a todos aquellos visitantes que quieran disfrutar y profundizar en  el mundo del vino.

La idea principal del proyecto era huir del aspecto industrial e impersonal del edificio existente,  buscando crear un ambiente agradable y cercano. El edificio se completa con un proyecto de paisajismo   que se desarrolla alrededor de las viñas existentes.

En Planta Baja se genera  un espacio amplio con diversas zonas diferenciadas  y circulaciones fluidas que permiten al visitante acceder a la zona de museo y tiendas del edificio colindante o acceder a los espacios exteriores, donde contemplar las viñas que rodean el edificio y la impresionante montaña  de Montserrat  uno de los símbolos de Cataluña.

Una gran barra hace de eje vertebrador y permite a los visitantes degustar  la amplia selección de  vinos y sus maridajes. Alrededor de la sala se establecen diversas zonas donde sentarse  y  degustar los diferentes vinos. La paleta de colores y texturas se inspiran en el mundo del vino y en el paisaje circundante; texturas vegetales ,  pavimentos hidráulicos  y aplacados vítreos combinados con  en el  uso de maderas , corchos y telas de colores terroso

Una escalera y ascensor dan acceso a la primera planta , donde una  gran sala multifuncional  cubierta por cerchas de madera que permite la realización  de eventos diversos .Alrededor de esta sala principal dos salas permiten el organizar catas privadas, una de ellas con entrada restringida  para  los visitantes Vips.

  • BC Estudio Architects

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s